Over Beyond Bars

Beyond Bars is een muziekstudio en label gevestigd in het centrum van Rotterdam pal onder het grand café van de Heilige Boontjes. En dat is niet toevallig, wat Beyond Bars is opgericht door Rodney van den Hengel en Jeroen Koster. Rodney is één van de twee oprichters van de Heilige Boontjes en is vriendschappelijk en zakelijk al meer dan 20 jaar verbonden met Jeroen.

In de vele gesprekken die ze voerden kwam de wens en het idee naar boven om iets met muziek te gaan ondernemen wat in de lijn ligt met het concept van de Heilige Boontjes; ruimte en mogelijkheden bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talent te ontwikkelen.

In de Beyond Bars studio wordt gewerkt aan verschillende projecten, zowel maatschappelijke als commerciële projecten. Positiviteit, respect en gezonde werkethiek staan hoog in het vaandel bij Beyond Bars.

Jeroen is aan de Rockacademie afgestudeerd als muzikant en muziekmanager zet zich in om iedereen die in de studio binnenstapt te helpen met de juiste tools op muzikaal gebied; muziekproducties, teksten, zakelijke ondersteuning. Rodney is re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer en kan begeleiding bieden op verschillende vlakken. Hij kijkt naar het totaalplaatje en herkent snel waar er eventueel kansen liggen buiten het muzikale vlak om, bijvoorbeeld op gebied van werk en studie.